Corona survival tips: nr 4

Corona survival tips: nr 4

3 april 2020

We willen het graag goed hebben met elkaar maar dat is lang niet altijd makkelijk in deze Corona tijd. Vandaar deze simpele tips! 

In de vorige tip liet ik zien dat “Ieder oordeel een uiting is van een (on)vervulde behoefte”.

Dus wanneer ik mijn focus verleg van een oordeel over de ander naar mijn eigen behoefte, hoef ik niet meer na te denken over de vraag of mij oordeel ‘waar’ is. Dat scheelt een boel gedoe in mijn hoofd. Bovendien kan ik dan focussen op wat ik nodig heb of graag wil. De sleutel daarvoor zit hem in een concrete vraag. Die schiet er nogal eens bij in. Een voorbeeld:

“Door die thuis isolatie, voel ik me zo alleen en somber.”

Mensen willen elkaar graag helpen. Dus grote kans dat als je je op deze manier uit, je ook nu tips en adviezen krijgt. Lief bedoeld, maar misschien niet wat je dan nodig hebt. Je wil misschien alleen je hart even luchten. Dus bedenk wat je wèl zou helpen en vraag daarom:

  • “Door die thuis isolatie, voel ik me zo alleen en somber. Zullen we morgen weer even bellen?”
  • “Door die thuis isolatie, voel ik me zo alleen en somber. Mag ik gewoon even tegen je klagen zonder dat het opgelost hoeft te worden?”
  • “Door die thuis isolatie, voel ik me zo alleen en somber. Heb jij tips over hoe jij er mee omgaat?”

You Go!