Corona survival tips: nr 5

Corona survival tips: nr 5

2 april 2020

Communicatie is lang niet altijd makkelijk in deze Corona tijd. Vandaar deze simpele tips! Vandaag tip 5.

De tips die ik nu in deze dagen geef, zijn bedoeld om jullie te helpen zo soepel mogelijk te communiceren ook als de spanning oploopt. Elkaar goed proberen te begrijpen, weten te luisteren, helder te zijn over wat in je omgaat en wat je wil.

En. Soms. Lukt. Dat. Even. Niet.

Dan komen je woorden er ondersteboven, binnenste buiten of achterste voren uit. Of ze blijven steken in je maagstreek of in je keel. Comfortabel is het niet dat je emotie - in al haar wijsheid- jouw roer dan even overneemt. Het voelt misschien als ‘falen’.

Never let a good crisis go to waste, zei Winston Churchill kort na de Tweede Wereldoorlog in aanloop naar de oprichting van de Verenigde Naties.

Die quote geldt ook voor crises in communicatie; laat de wijsheid uit je opvlammende emotie niet verloren gaan. Die emotie heeft een goede reden en springt zelfs voor je in de bres! In de hitte van de strijd weet je misschien niet meteen wat die ‘goede reden’ is. Als je even de tijd neemt je af te vragen welke dat zou kunnen zijn, kom je uit op een behoefte die broodnodig vervuld moet worden: net als de VN een antwoord was op de behoefte aan verbinding en veiligheid na de oorlog.

You Go!