Corona survival tips: nr 6

Corona survival tips: nr 6

8 april 2020

We willen het graag goed hebben met elkaar maar dat is lang niet altijd makkelijk in deze Corona tijd. Vandaar deze simpele tips! Vandaag tip 6.

“Heb je zin om met mij een film te kijken?”

“Nee, daar word ik een beetje flauw van, dat hebben we gisteren ook al gedaan?”

Het is niet denkbeeldig dat je een tikje teleurgesteld bent bij zo’n antwoord op je voorstel. Ook al heb je geleerd daar snel over heen te stappen, toch kan het soms een beetje blijven knagen. Òf de een krijgt zijn zin òf de ander. Dat voelt niet fijn. Wat nu?

Door uit te zoeken of jullie allebei aan je trekken kunnen komen!

Daar kom je achter door te bedenken waaròm jij graag een film samen wil kijken en waaròm die ander daar nee op zegt. Is het omdat je zin hebt iets samen te doen? Of wil je die ene acteur in die ene film nu eindelijk eens zien? En waarom wil die andere niet samen een film kijken? Misschien wil die nu liever iets actiefs doen?

Onderzoek wat de onderliggende wens is die jullie drijft. Neem die wens als vertrekpunt van je onderzoek. Misschien komen jullie uit op een avondwandeling maken, samen een vuurtje stoken of dat jij toch je de film alleen kijkt terwijl de ander tevreden naast je aan het tekenen is geslagen. Laat je verrassen.

You go!