Advies en coaching

Heb je een lastige situatie met je team, je collega('s) of je (zaken)partner? Ik help je er doorheen. Heb je de indruk dat in een conflict niet alles op tafel ligt? Ik zoek mee naar een manier om alles boven tafel te krijgen dat een rol speelt. Of het werkterrein nu in de boardroom is of achter de schermen, mij maakt het niet uit. Zo lang ik maar kan helpen de lucht te klaren.

Er zijn van die momenten dat je er even niet uit komt. Erover praten met elkaar lijkt het alleen maar erger te maken. Je belandt in een discussie. Kenmerk daarvan is dat je standpunten uitwisselt. Het woordt standpunt zegt het als: er zit geen centimeter beweging in. Als buitenstaander is het makkelijker te zien waar er beweging in de zaak te krijgen is.

Hoe dan? Ik probeer samen met de betrokkenen het conflict te ontrafelen en alle perspectieven in beeld te krijgen. Ik onderzoek bij iedereen wat er - boven en onder de oppervlakte - leeft aan gedachten, behoeften en emoties. En ik kijk waar de discussie op vastloopt. Vervolgens bedenken we gezamenlijk een aanpak hoe er over en weer ruimte kan ontstaan voor de belangen en behoeften van de andere partij en zoeken we naar gemeenschappelijke grond. Van daaruit werken we samen verder naar een oplossing, al is die maar tijdelijk of klein. Een eerste succes schept ruimte voor hernieuwd vertrouwen.