Organisatie dialoogsessies

“Wij willen graag weten wat onze teams van samenwerken vinden. Willen jullie gesprekken hierover organiseren en faciliteren?”

Je wil graag weten wat er in je organisatie leeft of hoe mensen werkelijk denken over de toekomst van de organisatie. Sterker nog je wil ze graag betrekken bij het vinden van een oplossing voor een kwestie of het maken van de toekomstplannen. Tegelijk is er misschien ook wel een vrees: wek ik daarmee niet te grote verwachtingen? En als ik het niet iedereen naar de zin kan maken, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet in de uitkomst kunnen vinden?

Er wordt vaak geroepen om een 'Nationale Dialoog' als de meningen uiteen lopen in ons land: denk aan de Zwarte Piet discussie of het Klimaat debat. De woorden discussie en debat zeggen het al: de stanpunten zijn ingenomen als  verstevigde vestingen. Iedereen probeert de ander te overtuigen. Niemand lijkt te willen bewegen.

Dat is niet zoals ik een dialoog voor me zie. Nee, een dialoog lost niet alle conflicten op, zoals mensen soms wel hopen misschien. De dialoog die ik organiseer, schept ruimte. Ruimte voor alle perspectieven, ruimte om te verbinden en ruimte om te bewegen. Soms is dat al heel veel. Voldoende om verder te kunnen onderzoeken vanuit een nieuw perspectief. Soms is het genoeg om een situatie uit zijn gepolariseerde gevangenschap te bevrijden.