Samenwerkingspartners

De samenwerkingspartners van Een Goed Gesprek hebben gemeenschappelijk dat zij in hun werk steeds op zoek zijn naar wat mensen verenigt en bindt. Zij doen dat als adviseur, als trainer, als (proces-)begeleider, als onderzoeker, als trainingsacteur, als theatermaker, als filmer, als schrijver of als spreker. 

Alwine Dijkstal

Als ‘spin in het web’ voel ik me het meeste op mijn plaats. Ik hou ervan om orde te scheppen in chaos, van het maken van planningen en schema’s waar logica en simpelheid uit blijken, structuren aan te brengen waar nodig, te spelen met getallen zodat begrotingen kloppen, financiën te ordenen zodat het inzichtelijk en overzichtelijk wordt (en de belastingdienst tevreden is;-). Het zijn voor mij allemaal puzzels en raadsels die ik graag op los, net zo lang tot het klopt. Bij Een Goed gesprek vind ik het fijn om deze ondersteuning te bieden aan een mooie groep trainers en acteurs die echt een verandering kunnen brengen voor de cursisten van de trainingen. En als ‘spin in het web’ achter de schermen draag ik op mijn manier daar hopelijk mijn steentje aan bij.

Artwin Nuhn

Ik hou van taal. En menselijk gedrag boeit me enorm. Daarom studeerde ik Nederlandse Taal- en Letterkunde en Bedrijfscommunicatie in Nijmegen en maakte ik van communicatie mijn werk. Een paar jaar deed ik dat bij commerciële bureaus, maar verder in de gezondheidszorg - als communicatieadviseur maar ook als leidinggevende - omdat daar communicatie van wezenlijke betekenis is en werken doorgaans een keuze van het hart. De laatste jaren heb ik mij toegelegd op luisteren. Omdat waarachtig luisteren verduidelijkt, betekenis geeft, verbindt en vervult. En dat is wat veel mensen in werkrelaties zoeken, nu meer dan ooit. Daarom maak ik van luisteren mijn werk. En geef ik betekenis aan de verhalen die ik hoor. Dat doe ik in allerlei vorm. Mijn relatie met dat thema Luisteren is tevens de reden waarom ik samenwerk met Een Goed Gesprek. www.lieverluisteren.nl

Chahna Broersma

Tijdens mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie en ook privé viel het me op hoe groot de invloed is van relaties op ons welzijn. Goede relaties met anderen, met je familie, je partner, vrienden en collega's plus een goede relatie met jezelf zijn in mijn ogen essentieel voor een gelukkig en vervullend leven. Het is alleen lang niet altijd eenvoudig om die relaties goed te houden en goed voor jezelf op te komen. Het valt of staat in hoge mate met onze manier van communiceren. Ik ben daarom trainingen gaan volgen in communicatie. Na mijn opleiding Verbindende (geweldloze) Communicatie ben ik opleidingsassistent en coach geworden en zelf trainingen gaan geven. Verbindende communicatie is de meest krachtige methode die ik ken. De dialoog aangaan, werkelijk luisteren naar wat ons beweegt en van daaruit samen tot relevante oplossingen komen, daar zet ik me met liefde voor in.

Dette Glashouwer

'Als je waarheid wáár durft te laten zijn, maakt je ziel een sprongetje van vreugde' hoorde ik ooit iemand tegen me zeggen, en dat inspireert me nog steeds. Van alle stromingen die ik ben tegengekomen geeft vooral Geweldloze Communicatie me daarvoor praktische instrumenten in handen. Er is een andere waarheid onder irritaties of misverstanden dan wat je soms denkt. Ik faciliteer graag het proces waarbij oordelen verzachten als elke behoefte tevoorschijn mag komen om ertoe te doen. Naast trainer ben ik theatermaker. Een voorproefje van mijn nieuwe voorstelling is deze zomer alvast te zien op festival De Parade: Give Peace a Chance revisited , een introductie tot Geweldloos Communiceren en hoe je vrede gewoon kunt leren.
www.detteglashouwer.com

Jagruti Haas

Ik heb veel gereisd en jarenlang van veel therapeutische methoden geproefd, verschillende meditatietechnieken ervaren en daaruit als counselor mijn eigen mix van West en Oost gecreëerd. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring in individuele begeleiding en het begeleiden van groepen. In 2014 las ik mijn eerste boek van Marshall Rosenberg en heb sindsdien veel trainingen gevolgd en in geweldloze communicatie mijn weg gevonden om mij in te zetten voor echte verbondenheid tussen mensen. In mijn praktijk werk ik veel met mensen die samen op zoek zijn naar wat hun (nog) verbind en geweldloze communicatie is daar een onmisbare tool in geworden.
www.counselingijburg.nl

Karel Salet

Door mijn ruime ervaring als hulpverlener in de gezondheidszorg heb ik vele gesprekstechnieken en methodes langs zien komen. Maar er is er niet één die mij zo fascineert en geraakt heeft als Geweldloze Communicatie. Nadat ik er in 2013 mee in aanraking kwam, duurde het niet lang voordat deze methode de basis werd van hoe ik het contact met anderen aanga. Kort daarna gaf ik mijn eerste training aan collega-hulpverleners. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels mijn werk als hulpverlener achter mij heb gelaten en mij volledig richt op het trainen en coachen van professionals en particulieren.
www.heart-talks.nl

 

 

Leonard van Herwijnen

In 2002 studeerde ik af van de SPH en in 2007 van de studio Herman Teirlinck (kleinkunst). Mijn certificaat voor trainingsacteren kreeg ik in 2012 en al snel daarna stapte ik over van begeleidingswerk in de verstandelijk gehandicapten sector naar het trainingsacteren binnen s Heeren Loo. Ik haakte aan bij een startend project waarbinnen geweldloze (verbindende) communicatie later een grote rol zou gaan spelen. De unieke combinatie van enerzijds kennis binnen de sociale sector en anderzijds in het trainingsacteren zorgde voor een goede aansluiting. Inmiddels heeft de non-violent communication een dierbare plek in mijn hart gekregen en ben ik van mening dat het de wereld kan verbeteren.
www.leonardvanherwijnen.eu

Lizette Hofsteenge 

'Bij jezelf beginnen, maar niet bij jezelf eindigen'. In mijn werk als trainingsactrice stel ik me altijd op ten dienste van de deelnemer. De persoonlijke vraag binnen een werkcontext en het onderzoek dat daarop volgt zijn twee dingen die ik fascinerend blijf vinden: iedereen is zo anders, doet het  anders en dat maakt de samenwerking soms ook zo spannend. Ik gebruik spel om reacties op te roepen, het voelbaar te maken en geef mensen inkijkjes over hoe ik in mijn rol de ander ervaar. Uiteindelijk gaat het nooit over het aanleren van trucjes,  maar dat we met elkaar in gesprek zijn. Daarna volgt het ontrafelen en het verhelderen om vervolgens met nieuwe inzichten de werkvloer op te gaan.

Soraya Wunnink

Wat mensen raakt, hoe ze met elkaar in contact zijn of komen, dat is wat mij persoonlijk boeit in de samenleving. In mijn professie als podiumkunstenaar (actrice/ zangeres) vind ik de verbinding met mijn publiek dan ook het meest belangrijk. Kwetsbaar durven zijn. Communiceren, niet enkel vanuit je hoofd, maar vooral vanuit je hart. Dat is in deze individualistische tijd nog best een uitdaging! Toen ik in aanraking kwam met Geweldloze Communicatie ontdekte ik wat een verschil jíj in het contact met de ander kunt maken. Hoe je de dialoog kunt aangaan om op het niveau van gezamenlijke waarden en belangen te komen. Hoe je je daarmee daadwerkelijk verbindt met de ander en er van daaruit een open contact ontstaat. Met als achtergrond mijn studies Informatie- en communicatiewetenschappen en Muziektheater zoek ik naar een samensmelting van kunst en contact. Theater als medium voor verbinding, om samen mens te zijn.

 

Tom van Es 

Na een opleiding gevolgd te hebben als trainingsacteur, werk ik nu meer dan 10 jaar in dit vak. Wat mij nog altijd erg aanspreekt is het altijd groeiende inzicht in effecten van communicatie. Steeds weer ontdek ik daarin nieuwe aspecten. Ondanks dat in communicatie algemene wetmatigheden kunnen worden aangewezen, blijkt de praktische aanwenning ervan steeds weer een individuele aangelegenheid en daarmee een unieke mix. Die paradox blijft me boeien. Wat ik als trainingsacteur belangrijk vind is dat de deelnemers met wie ik een rollenspel speel, blijven voelen dat ik aan hun kant sta. Ook al doet het rollenspel uiterlijk anders vermoeden. Deze basis van vertrouwen maakt dat je echt samen kan werken aan inzicht in en verandering van communicatie. De samenwerking met Een Goed Gesprek creëert bij uitstek de setting om dat mogelijk te maken.