Vanaf 2000 ben ik zelfstandig ondernemer. Onder de naam Annette Lubbers Communicatie, Journalistiek en Onderzoek heb ik 17 jaar lang met veel plezier op tal van verschillende plekken gewerkt. Soms kwam ik er als adviseur dan weer als journalist of onderzoeker. In de functie van communicatieadviseur heb ik veel ervaring bij projecten van de (rijks) overheid en van zelfstandige instellingen, met name in de cultuursector, gezondheidszorg en in de sector verkeer en vervoer. Mijn journalistieke hart ligt bij de (historische) onderzoeksjournalistiek, zoals blijkt uit mijn boek over de geschiedenis van het Lloyd Hotel of die over 40 jaar Hoger Beroeps Onderwijs.

Voordat ik mijn eigen onderneming begon was ik jarenlang persvoorlichter van ministers en staatssecretarissen: onder meer voor Hedy d’Ancona, Aad Nuis, Rick van der Ploeg. 

Sinds 2017 ben ik me gaan toeleggen op de meest elementaire vorm van communicatie: het gesprek. Mijn beide vakgebieden communicatie en journalistiek komen hierin prachtig samen. En, belangrijker nog, mijn hart ligt er. Waarom dat leg ik hier uit. Wat het ook leuk maakt, is het feit dat 'De Dialoog' een onontgonnen vakgebied is. Hoogleraar communicatie Noëlle Aarts merkt in recent onderzoek verzameld in haar oratie 'The Art of Dialogue' dat wanneer de communicatie moeilijk wordt, mensen roepen om een 'dialoog'. Vervolgens blijkt haar dat we niet zo bedreven in dialogen zijn als we soms denken. We maken er vaak een wedstrijd van, een discussie. Met mijn initiatief Een Goed Gesprek hoop ik daar wat verandering in te brengen.