Dialoogtraining communicatieprofessionals

"Jij bent toch van communicatie? Dan kun je vast wel vertellen hoe we dit misverstand met die klant kunnen oplossen!"

“Mensen zeggen vaak tegen me ‘Jij bent toch van communicatie? Dan kun je vast wel vertellen hoe we dit misverstand met die klant kunnen oplossen!’ en dan realiseer ik me dat ik vooral geleerd heb hoe ik communicatiemiddelen moet produceren.” In deze bewoording legde een deelnemer aan mijn training uit waarom hij meedeed. Zo treffend als hij verwoordt waar de schoen wringt voor veel communicatieprofessionals, had ik het niet kunnen doen. Inderdaad het ‘vak’ communicatie heeft zich lange tijd toegelegd op de productie van communicatie middelen: nieuwsbrieven, websites, flyers. Gedacht vanuit de vraag: Hoe zend je een boodschap de wereld in?

Intussen weten we wel beter. Communicatie gaat niet om zenden alleen, het gaat ook om luisteren. En om alles daartussen. Je kunt het vak communicatie ook zien als de kunst van het tot stand brengen van de interactie, de kunst van het verbinden. En daarin voelde deze deelnemer zich 'handelingsverlegen'. Velen met hem. Ik ook. En daarom, precies daarom, is het nodig dat we als communicatieprofessionals die kunst verder ontwikkelen. En daarom zijn mijn trainingen een soort laboratorium waarin we samen, met en van elkaar, leren die kunst te verstaan.

Dit is een training van 5 dagdelen waarin er aandacht wordt besteed aan eerlijk uiten, empathisch luisteren, faciliteren van dialoog, mediation en communiceren over dialoog (storytelling).

Voor meer informatie, neem contact met me op.