Dialoogtraining

Ben je tot de conclusie gekomen dat je blijvend iets wil veranderen aan je eigen communicatie of dat van jullie team? Dan is de dialoogtraining heel geschikt. Communicatie en gedrag veranderen gaat niet zomaar. We communiceren als het ware op de automatische piloot. Als we bewuster willen communiceren vraagt dat onderzoek en oefening van nieuwe gewoonten. Precies daarvoor zijn de dialoogtrainingen bedoeld.

Want als het gesprek lastiger wordt, de spanning oploopt en de belangen toenemen, hebben we extra houvast nodig om niet in oude patronen terug te vallen. Dat extra houvast krijg je in deze trainingen dankzij de kennis, inzichten en vaardigheden die je er opdoet. Hiernaast zie je welke verschillende trainingen er zijn.

 

Dit filmpje vertelt in 2,5 minuten wat je van onze trainingen kunt verwachten.

 

Interactief

Hoe gaat zo'n training? Aan de hand van je eigen beroepspraktijk en casussen leer je te onderzoeken wat er onder de oppervlakte in je leeft, wat je drijft en hoe je jouw belang recht kunt doen. Je leert naar jezelf én naar de ander te luisteren. De dialoogtrainingen en workshops trainingen zijn altijd (inter)actief en op maat gemaakt. Theorie en rollenspellen wisselen elkaar af en er zijn filmpjes en opdrachten. Je vergroot zo je kennis en bewustzijn, je leert gespreksvaardigheden en je ontwikkelt je luistervaardigheid.


Voor wie?

Of je nu leidinggevende bent, communicatieprofessional of bijvoorbeeld zzp’er, iedereen die intensief met anderen samenwerkt heeft baat bij deze training en de extra houvast die het biedt in spannende momenten. De trainingen zijn voor mensen die bewuster willen communiceren, hun communicatief gedrag meer willen kunnen sturen en hun zogeheten persoonlijk leiderschap willen vergroten. Je kunt als team mee doen (in-company) of als individu (via open inschrijving). 


Doordacht

Ik baseer mijn trainingen op inzichten uit de communicatiewetenschap, de (neuro)psychologie, gedragskunde en natuurlijk op meer dan 30 jaar werkervaring. Mijn voornaamste inspiratiebron is het gedachtengoed van de Geweldloze Communicatie of Non Violent Communication. Na al die jaren is dat in mijn ogen de meest doordachte en toepasbare kijk op menselijk - communicatief - gedrag gebleken. In deze blog vertel ik er iets meer over die methode.

Doorgaans geef ik in company trainingen. Trainingen via open inschrijvingen geef ik meestal samen met collega's. Die trainingsdata vind je de agenda.

 

  website-lijn-vert intensief licht
 • Workshop

  "Wij willen graag beter en bewuster leren communiceren met elkaar, het gaat nog wel eens mis. Kan je ons in een interactieve workshop op weg helpen?"
  Lees meer

 • Eendaagse training

  In één dag leer je aan de hand van je eigen casus en in een kleine groep de grondbeginselen van de dialoog.
  Lees meer

 • Dialoogtraining communicatieprofessionals

  "Jij bent toch van communicatie? Dan kun je vast wel vertellen hoe we dit misverstand met die klant kunnen oplossen!"
  Lees meer

 • Dialoogtraining leidinggevenden

  "Nu we zelfsturende teams hebben, komt het nog meer aan op de manier van overleggen en hoe ik mijn coachende rol invul. Ik wil wel wat inspiratie opdoen en wat houvast."
  Lees meer

 • Thema trainingen

  Empathisch luisteren? Mediation? Faciliteren van dialoog? Op aanvraag kan ik trainingen rondom speciale thema's ontwikkelen.
  Lees meer

 • In-company of via open inschrijving

  Ik lever beide. wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of kijk bij agenda.
  Lees meer

website-lijn-vert