September 2021 - Dialoogworkshop communicatie professionals UCK

September 2021 - Dialoogworkshop communicatie professionals UCK

“Mensen zeggen vaak tegen me ‘Jij bent toch van communicatie? Dan kun je vast wel vertellen hoe we dit misverstand met die klant kunnen oplossen!’ en dan realiseer ik me dat ik vooral geleerd heb hoe ik communicatiemiddelen moet produceren.”

Inwendig juichte ik bijna toen Erik in deze bewoording uitlegde waarom hij meedeed aan mijn dialoogworkshop voor de Utrechtse Communicatie Kring. Zo treffend als hij verwoordt waar de schoen wringt voor veel communicatieprofessionals, had  ik het niet kunnen doen. Inderdaad het ‘vak’ communicatie heeft zich lange tijd toegelegd op de productie van communicatie middelen: nieuwsbrieven, websites, flyers. Gedacht vanuit de vraag: Hoe zend je een boodschap de wereld in?

Intussen weten we wel beter. Het gaat niet om zenden alleen, het gaat ook om luisteren. En om alles daartussen. Je kunt het vak communicatie ook zien als de kunst van het tot stand brengen van de interactie, de kunst van het ‘verbinden’. En daarin is niet alleen Erik handelingsverlegen. Velen met hem. Ik ook. En daarom, precies daarom, wil ik die kunst verder ontwikkelen. En daarom zijn mijn trainingen een soort laboratorium waarin we samen, met en van elkaar, leren die kunst te verstaan.

Wil je ook zo'n workshop? Stuur me een mailtje dan informeer ik je over de eerstvolgende gelegenheid.